TRT teşkilatı kurmuş..

0
1196

Benim TRTkolik olduğumu dizi yorumlarımı okuyan herkes az çok bilir. Son 3 senedir dizi olayına TRT kadar yatırım yapan önemseyen hiç bir kanal yoktur. TRT bu konuda çıtayı o kadar yukarı çıkardı ki abuk sabuk konular dışında toplumun ilgisini çeken her mevzuya el attı. Ağırlığı milli ruh ve şuurla ilgili dizililere verse de. Aşk, aile, komedi ve psikolojik temalı dizileri kurgulamaya devam ediyor.

Üstelik yeni dizilerinde ardı arkası kesilmiyor. Raitingi çok iyi giden diziler daha 2 sezon daha kendini taşıyabilecek durumdayken yenileri de yavaş yavaş duyuruyor şimdiden.Trt nin artık çok ustalaştığı bir konuda dizilerde kast’a çok önem vermeleri. Piyasanın medyanın popüler oyuncaları yerine. Yine bilinir fakat diğer kanallarda çok rağbet görmeyen usta isimlere yer veriyor. Bu oyuncular içinde artık duayenliğe yükselmek üzere olan, oyunculukta belki de 30 seneyi deviren değerli isimleri seçiyorlar. TRT nin iki sezonu deviren herhangi bir dizisinde yeralan karakter oyuncu sayısı 20 sayısını çok rahat geçiyor.

İşte TRT nin son yeni dizisi geçen pazar ilk bölümü yayınlanan dizisi TEŞKİLAT..

Teşkilat, TRT’nin milli duyguları Uyanış ve Payitaht’la yükseltmekle yetinmeyip zirveye niyetlenerek yatırım yaptığı bir dizi. Konusu ve karakterler yine tam isabetle seçilmiş. MİT teşkilatı zaten Feto kalkışmasından hemen sonraki geçmişte hiç bir zaman başaramadığı işleri başarmasıyla hepimizi gururlandırırken. Şimdi de öznesini doldurduğu bir dizi ile bize bu gücü göstermesi öne çıkıyor ve bizleri cidden gururlandırıyor.

Dizinin demirbaş kadrosu ise harika oyuncularla dolu.

  • Çağlar Ertuğrul Dağ filmi ve akabinde romantik komedi dizilerinden
  • Deniz Baysal Yurtçu’yu genel olarak sert ve ciddi rollerinde oynayan bir kardeşimiz. Roller mi böyle denk geldi yoksa bu role mi yakın çözemedim açıkçası. Sadece bir komedi de oynadı diye biliyorum o kadar. Fakat teşkilatta hakettiği yerde kesinlikle.
  • Mesut Akusta’yı genelde kötü adam rolleri ile ( Kendal desem kâfi )
  • Ezgi Eyüboğlu’nu romantik komedi dizilerinden. Ki ben ilk kanuni dizisi ile tanıdım.
  • Ezgi Şenler’i hiç tanımıyorum açıkçası. Hiç gözümde ısırmıyor dizilerden. Şimdi Google’dan yardım aldım 🙂 Çatı katı Aşk diye bir romantik komedi de oynamış en son. Sanırım teşkilat dizisi en ciddi rolü olacak
  • Mehmet Usta ( Hemen hemen ve genel olarak komedi dizilerinden. Bez bebek adlı dizide ki Joker 🙂
  • Tuncer Salman ise komedi dizileri ile başladığı oyunculuk yıllarında zamanla üstüne koya koya, artık her rolün adamı olmayı başardı bence. Ben onu ilk kez Kısır köy dizisinde davulcu rolünde hatırlarım 🙂 Heralde 20 yıl olmuştur o dizi çekileli.
  • Nihat Altınkaya ise ilk Yaprak dökümünde göründü bana. Aslında mankenlikten oyunculuğa geçen efendi bir abimiz. Siz onu Survivor birinciliği ile hatırlarsınız.
  • Serdar Yeğin ise aslında tiyatro kökenli ve Bursa doğumlu başarılı bir oyuncu. Tiyatrocu olmasına rağmen rol aldığı dizi film ve filmlerin sayısı 30’u geçmiş. Üstelik çok değerli tiyatro duayenlerinden de eğitim almış bir arkadaş. Teşkilatta kendisine verilen rol de harika.

Valla oyuncu kadrosunu kuran arkadaşı tebrik etmek istiyorum. Özellikle Mesut Akusta, Tuncer Salman ve Mehmet Usta seçimleri dizinin bel kemiği olacak gibi görünüyor. Ve bence teşkilat dizisi bu üç oyuncuya, oyunculukta bir üst level’a çıkmalarını taçlandıran bir ödül mahiyetinde bir iş olmuş.

Bu dizi seyirciyi hem aksiyona hem de milliyetçi duygulara doyurur gibi görünüyor şimdiden. Bu arada Mesut Akusta’nın ses tonu da harika. Seslendirme yapıyor mu hiç araştırmadım fakat yapması harika olur.

Valla TRT dizilerinde oynamak her oyuncuya nasip olmaz. Oynayanların da daha sonra farklı kanallarda bu kadar popüler olabilmesi çok zor. Bunu neden söylüyorum. Çünkü TRT de edindiği popüleriteyi diğer özel kanallarda sağlayamayan ve bir sezonu bile bitiremeyen dizilerde kaybolduklarına çok şahit oldum.

Bakalım dizinin ikinci bölümü sürükleyicilikte Selçuklu kadar başarılı olabilecek mi?

( Not : Trt’nin Yavuz Bingöl’le arası iyidir her daim. Geçmişte Yavuz Bingöl’e verilen rolleri hiç sevmedim. Fakat bu sefer biraz imaj değişikliği ve oynadığı rolle tatmin edici bir performans ortaya koyacak gibi )