15 senedir bir tane şarkı ezberleyemedim.

0
1710

Bu 90 lar’ın müzikleri başkaydı değil mi?

O dönemler yeni ergen ya da genç yaşta olanlar çok iyi bilirler. Birden bire bir patlama olmuş. Pop müzik tavan yapmıştı. Her iki üç ayda bir yeni şarkıcı çıkardı. Öyle sesleri de aman aman falanda değildi. Ama ritimler ve sözler daha sıcaktı. Ya da bize öyle geliyordu. Ama öyle gelse, bugün tekrar açıp dinleyince keyifli gelmezdi değil mi?

O zamanlar 90 lar parçaları nasıl kulağıma yerlesmişse artık, halâ ezberimdedir. Sallamayayım ama en az 200 şarkı bilirim.Ve yine en az 50-60 ı ezberimdedir. Ama gelin görün ki 2005 lerden sonra bir tane şarkının sözlerini ezbere bilmem. Garip bir durum bu. Düşünsenize benim gibi bir müzik manyağı, 15 yıldır bir tane yeni şarkıyı ezberleyemiyor! Bunun sebebi o günlerde yapılan müziklerin kalitesi mi, yoksa bugünün müziklerinin atıştırmalık gibi basit oluşu mu halâ çözemedim.

Belki de o zamanlar kafa daha boştu. Ne memleket meselesi, ne geçim derdi vardı. Kan da deli akıp zırt pırt her kıza aşık olunca ezberliyordum onca şarkıyı. Az önce nette 90’ların hit’lerini çalan bir radyo kanalını dinledim. Arkadaş bir tanesini bile unutmuş değilim. Diyorum ki acaba bugünün gençlerine sorsak acaba kaç şarkı ezberlerine girmiştir. Benim fikrim 10 tane şarkıyı bile tam olarak ezberlememişlerdir. Tabi bu benim iddeam. Bilen varsa da istisna derim. Bir de bizler şimdiki gençlere göre daha şanslıydık sanki. Biz de Top 10 a giren bir şarkı en az 4-5 hafta listede kalır. Biz de sindire sindire ezberlerdik. Bugünse günde 20 yeni şarkıcı çıkıyor piyasaya. Bunda en büyük pay elbette ki You tube’a ait. Hatta Youtube ünlü olmanın en kestirme yolu artık. Aç bir kanal. Önce Sanatçıların şarkılarını oku. İnsanların kulağına bir gir. Sonra yap şöyle güzel bir beste. Yeni nesli yakalayıp 100 bin izlendin mi yolun yarısını aştın anlamına geliyir bu başarı. Bundan sonra iyi bir prodüksiyon şirketinin seni keşfetmesini beklemek.. Akabinde gelsin ufak ufak düetler ünlülerle. Bahsettiğim ünlülerde tabi ki 90 lar da parlayan ve bugünlere ayakta kalabilmiş sanatçılar. İş yine döndü dolaştı 90 lara geldi 🙂 bir 10 sene sonra hepsi duayen olacak sektörde sonuçta. Kim ne derse desin 90 lar her zaman var olacak.