Bir şarkı, iki farklı yorum.. “İkimize birden”

0
2041

Gülçin Ergül..

Dünyaca ünlü Spice Girls grubunun Türkiye versiyonuydu Hepsi grubu. 4 kızdan oluşan ve pop tarzı şarkılarıyla 5 seneye yakın bir süre o dönemin en popüler gruplarından oldular. O grubun üyelerinden biri de Gülçin Ergül’dü.

Grubun en iyi sesi oydu. Ve o da bunun farkındaydı. Sonrasında grubun dağılma sürecini başlattı Ergül. Geride kalan 3 kız “Gülçinsiz de yaparız” dediler ama olmadı. Grup 2009 da dağıldı.

Ergül iki yıl sonra geri döndü,grup dönemini anımsatan bir müzik tarzıyla. Fakat istediği çıkışı yakalayamadı. Ergül, bence Türkiyenin en güçlü kadın vokallerinden biri. Bizim, zenci gırtlağı benzetmesini yaptığımız bir ses kalitesine sahip. Üstelik ingilizce şarkıları harika okuyor.Yani Ergül’ün okuyamayacağı bir şarkı yok.

Neyse..

Ergül tekrar kayboldu piyasadan. Sonra 2015 te tekrar geri döndü. ”Birtanecik aşkım” adında ki şarkısı epey bir ses getirdi. Ergül bu sefer aynı şarkının acapellasını yaptı. Sonra yetmedi, gitti bir de yabancı tarzda tekrar okudu şarkıyı. Belki de bu şarkının, önünü açacağını düşündü, bilemiyorum.

Ardından “harabeyim” isminde bir şarkı geldi Ergül’den, fakat şarkı hit olamadı. Üstüne de yabancı bir cover yaptı.

Ergül’ün sürekli farklı tarzlar denemesi fanları için iyiydi fakat bu durum kitle sayısını arttıramıyordu. Ardından 2018 de Harun Kolçak hitlerinin toplandığı albümde, Kolçak’ın sevilen hitlerinden olan “Ağlat beni” şarkısını okudu. Ki bence o albümdeki şarkıları en iyi yorumlayan bir kaç vokalden biriydi. Akabinde, sonradan müzisyen olan Tuna Kiremitçiyle bir düet yaptı. Bu şarkı yine çok iddialı olmayan şarkılardandı.

Gülçin’in yerli ve yabancı şarkılar arasındaki git-gellerine alışmıştı fanları.

Bunun dışında bir çok cover’a stüdyo kaydı yaptı. Ve en sonunda 2018 in Ağustosun’da “Arabesk” albümünü yaptı. Niye arabesk sorusuna şöyle bir cevap verdi Ergül :

 “Bir gün bir kebapçıya gittik. Ben orada ciddi bir arabesk şarkı söyledim. Kanalımda paylaştım video’yu takipçiler çok beğenince, yapımcım haydi bir arabesk albüm yapalım dedi. Ve sonrasında albüm geldi.”

Albümde 12 Fantazi / Arabesk tarzı şarkı var bir çok önemli arabesk hit doğrusunu söylemek gerekirse. İşte o şarkılardan ikisini dinlediğim kadarıyla, bu albümü yapmakla çok doğru bir karar vermiş şarkıcı.

Albümden gelen ilk klip daha önceki sene Alişan’dan da dinlediğimiz “ikimize birden” adlı şarkıya oldu.Ve bana göre Alişan’dan daha çok uydu sesine. Tabi tarzlar farklı ama şarkının sahibi Mert Ekren, şarkıyı sanki bir tık daha slow pop tarzında bestelemiş. Şarkıyı ilk Alişan okuyunca tarzını tam arabesk’e çevirmişti. Alişan da hakkını vererek okudu şarkıyı Allah için, hakkını yemeyeyim. Fakat Gülçin daha düz ve pop tarzı okuyunca bence daha rahatlamış şarkı.

Bu arada Mert Ekren’ den de bahsetmek lazım biraz. Ekren 1995 lerde o dönemin sevilen popçularındandı. Yakışıklı ve kendi bestelerini yapan bir adamdı. Fakat sonra 2000 lerde kendini geri çekti ekran yorumculuktan ve de ekran önünden.Kendi bestelerini piyasadaki yorumculara vermeye başladı. Farklı yorumculardan dinlediğimiz bir çok şarkı da, onun imzası var.

“İkimize birden” şarkısı da yaptığı en iyi şarkılardan biri bence. Artı bir bilgi, bu şarkı hem pop hem de fantazi arabesk tarzında yorumlanılmaya uygun. Ergül’ün albümünün tamamını dinlediğimde, Bir Gülçin Ergül yazısı daha yazmak farz olacak sanırım..