Bora hocam, tempolu şarkılara devam et bence

0
1971

Bora Duran ismini ben, “insan” isimli şarkısıyla duymuştum ilk önce. Gayet ağır, yorucu ve eşlik etmesi zor bir şarkıydı. Fakat buna rağmen şarkının sözleri harika manâlarla yüklüydü. Bu da şarkının artı hanesine yazılarak bilinirliğini sağlamıştı. Sonra bir iki slow şarkı daha yaptı Duran. Onlarda takipçi kitlesini arttırmıştı. Fakat Bora Duran demek,devamında slow’la anılır olmak demek algısı yarattı bana göre. “Gül senin tenin” şarkısı evet, diğer şarkılarına göre daha tempoluydu. Fakat fikrimce Duran,takipçilerine sürekli slow parçalarla ulaşmaya çalışıyordu. Bence yanlış bir mantıkdı bu. Çünkü yeni jenerasyon daha eğlenceli ve hareketli şarkılara meyilliydi.

Sonra Duran’da bunu farketmiş olacak ki, ” Sana doğru” şarkısını patlatıverdi. Tabi bu hamle bir an da yeni takipçiler ve popülerlik kazandırdı kendisine. Şarkıyı çok beğenenler olduğu kadar eski kitlesinden burun kıvıranlar oldu. Sürekli bohem ve ağır şarkılarını seven bu kesim, Duran’a bu tarzı ve tempoyu yakıştıramadı. Üstelik kliptete ki harika dans figürleri de eski takipçilerine olumlu bir hava hissetiremedi.

Valla bence bu şarkı ( hem müzik hem söz olarak ) harika bir şarkıydı. Ki yine böyle her defasında denk gelince sıkılmadan eşlik edilebilecek üretmek çok zordur. Bu şarkı Bora Duran’ın dans edebildiğinin de bir belgesi oldu.Fakat ne yalan söyleyeyim dansları şarkı kadar başarılı değil 🙂 ( Bora hocam kızma bana )

Ve işte şimdi. Duran Sana doğru’dan sonra “başgan’ı sürdü piyasaya. Başkan tempo olarak Sana doğru’dan en az iki kat daha hareketli geldi üstelik. Yine eğlenceli sözler ve yine eşlik edilmesi keyifli bir şarkı. Klip’de ise yine bol dans var. Duran ise bu klipte dans konusunda epey yol katetmiş bence:) “Başkan” gördüğüm kadarıyla liste üstlerinde kendine rahat yer bulabilecek kalitede bir şarkı. Yolu açık olsun.

Bu arada şarkılardan bahsettim hep. Ama Bora Duran kimmiş diye bugüne kadar hiç Google’a bakmamış olduğunu farkettim az önce. Şimdi girdim baktım. Bence Müzik serüveninin alt yapısı gayet donanımlı bir süreçte olgunlaşmış.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı mezunu Duran. Selçuk Yöntem’in “Şiir Niye?” adlı albüm çalışmasında görev almış. Yine Ezginin günlüğü grubunun bir albümünde çalışmış. Yine  bir başka projede Yılmaz Erdoğan’ın şiir albümünde çalışmış. Sonra ilk albümünü çıkarmış ( “Her sabah” albümü 2011 ) Ayrıca Mahsun Kırmızıgül’ün söylediği “Gül senin tenin” şarkısı da kendisine ait. BKM mutfak’ın “Çok  hareketler  bunlar adlı programının müzikleri de ona emanetmiş zamanında.

Bence Bora Duran’ın önü bundan sonra çok daha açık. Bu sıralar doğru ve popüler bir yorumcu isimle, sağlam bir parçada düet yapabilirse,şimdikinden çok daha geniş kitlelere ulaşacaktır.

Son olarak Başgan’ı mutlaka dinleyin Bora Duran’dan bence..