Bir erkek tuvaletine karşılık iki kadın tuvaleti olsa ne güzel olur..

0
1454

İngiltere’de kamu sağlığı uzmanları her bir erkek tuvaletine karşılık iki kadın tuvaleti yapılmasını önermiş.

Neden mi?

Royal Society for Public Health’in (Kraliyet Kamu Sağlığı Topluluğu) hazırladığı raporda erkek tuvaletlerindeki pisuvar sayılarının kadın tuvaletlerindeki kabinlerden fazla olması nedeniyle erkeklerin aksine kadınların sıra beklemek zorunda kaldığı tespit etmiş.

Valla bence İngiltere Kamu Saglığı Topluluğu, çok doğru bir tespitte bulunmuş. Biz erkekler için durum elbette ki kolay. Biz erkeklerin cinsiyetsel bir avantaj olarak gördüğümüz pisuvar alışkanlığı, bir avantajın yanında çok kötü sonuçları da beraberinde getiriyor. Bu tuvalet kullanım biçimi, biz erkeklerin en büyük dert yandığı ömürlerini kısalttığı bir prostat kanserinin de en büyük sebebi. Küçük tuvalet için pisuvar’ı kullanmak, bırakın İngiltere’yi dünyanın %90 lık bir bölümünde ki tuvaletlerde pisuvar sayısını alafranga’dan fazla olmasına neden oluyor.

40 lı yaşlarda başlayan prostat sorunu, tüm erkeklerin 60 yaşına kadar hiç umursamadığı, fakat hastalığa yakalandıktan sonrada hayat yaşam kalitesini düşeren en büyük hastalık unsuru.

Neyse, konudan fazla uzaklaşmadan tekrar kadınlara döneyim. Kadınların sık tuvalet alışkanlığı malûm hepimizce. Dolayısıyla karar doğru. Hatta bence bu karar bizim toplumumuz içinde uygulanabilirse, herkes için çok büyük bir kolaylık olacaktır. Uzun süren tuvalet beklemeleri, kadınlar için harika bir zaman tasarrufu olur. Peki yalnız kadınlara mı yarar bu karar? Elbette değil. Kadın tuvaleti sayısının artması, eşlerini, kız arkadaşlarını beklemekten ağaç olan erkekleri de cok mutlu edecektir. 🙂

Tabi bu karar kadınların tuvalette harcadıkları makyaj ve bakım sürelerine bir katkı sağlamasa da yine de önemli.

Çünkü bir kadın genel olarak tuvalette geçirdiği zamanın 1/3 i kadar bir sürede bakım ve makyaja zaman ayırıyor:) Ve ne yazık ki bu hiç bir zaman değişmeyecek bir eksi, onları bekleyen erkekler için 🙂

Neyse..

Bu güzel kararın İngiltere’den sonra burada da bir an önce geçerli olmasını ümit ettiğimi belirterek konuyu kapatıyorum…