Az yaşlanan adamlar üçlüsü..

0
3104

Bizim magazin medyamız kadar,basit ve sığ magazin yapan başka bir ülke magazini yoktur heralde..

1990’lar da ki Televole isimli yapım,yarı futbol,yarı manken şarkıcı dedikodusu ve geyikleri ile raiting rekorları kırardı.

Kadın mankenlerin genel kütürünün %90 çökük olduğunu,futbolcuların sahadaki oyun zekalarını,sosyal hayatta hiç bir zaman etkin kullanamadığını, aşk kavramının da, gecelik ya da haftalık flörtlere dönüştüğünü, milletçe hep Televole’den öğrendik o yıllarda.

O yıllarda her kanalın, orjinal Televole’ye benzer, fakat çakma  Televolevari bir magazin programı vardı.

İşte o zamanlarda, magazin medyasının ürettiği “Hakan Peker hiç yaşlanmıyor” magazin haberi vardı. O zamanlar piyasa birden 25 lik genç popçularla dolmuştu. Doğal olarak Hakan Peker’de, 40’a merdiven dayamıştı. 40 yaş aslında genç sayılabilecek bir yaşken,hatta daha doğrusu orta yaşların başıdır.

Fakat bizim medyamız, Peker’i bir yandan kendinden 10-15 yaş küçük popçularla kıyaslayarak bir yandan yaşlı ilan eder,bir yandan da Peker’in o yaşlarda,genç popçular kadar yakışıklı olduğuna,yaşlanmadığına atıfta bulununurdu.

Magazincilere göre hiç yaşlanmayan ve gençlere sözde taş çıkartan ünlüler vardır her dönem. Bu isimler hep standarttır.

Ajda Pekkan,Kadir İnanır, Emel Sayın,Nilüfer,Nebahat Çehre,Hülya Avşar vs. ( Bir kaç yıl öncesine kadar Acun Ilıcalı’da guruba eklendi ama çabuk çıktı listeden nedense )

İşte bu standart isimlere en son eklenen de Hakan Peker’dir 90 ların sonunda. Ki bu inanış,gerçekten de doğrudur. Hakan Peker gerek yakışıklılığıyla,gerek danslarıyla,gerekse sempatikliği ile her zaman sevilen bir şarkıcı olmuştur. Tabi sesini ve yorumunu beğenmeyende çoktur. Fakat buna rağmen bu ülkede bir Hakan Peker gerçeği vardır.

Hit şarkılarının listelerin zirvesini  hep zorlaması, dansları ve giyim tarzı herkesçe bilinir. Hatta ben de lisedeyken,Peker’in slow bir şarkısına,karlar içinde çektiği bir klibinde giydiği sarı botlara hasta olmuştum.( Botun markasını bedava reklam yapmayayım diye yazmıyorum ) Sonrada gidip almıştım hiç unutmam.

Nette araştırdığım kadarıyla 58 yaşında( 5 Şubat 1961 ) Ve maşallah gerçekten kimse 60’a merdiven dayamış demez. Bu ülkede 50 yaş civarı adamlar,Hakan Peker gibi genç göstermek isterler 60 larına gelecekleri zamanda.

Buraya kadar sıkıntı yok. Benim takıldığım noktaysa,magazin medyasının erkek popçular içinde genç kalmayı tek başaranın Hakan Peker olduğu iddiasıdır. Fakat bu iddia doğru değil bence. Bu ülkede Peker’in döneminde meşhur olup halâ genç kalmayı başarmış iki isim daha var.

Bu isimlerden ilki Sinan Özen. Bir diğeri de Soner Arıca..

Meselâ Soner Arıca’nın yaşını söyleyeyim size. 5 Şubat 1966 doğumlu. Yani 53 yaşında. Allah için hiç hiç yaşını gösteriyor mu? Ama magazin medyası Arıca için bir kere yaşını hiç göstermeyen ünlüler gurubuna almış mı? Tamam,Peker’den 5 yaş küçük fakat kanaatimce,58’ine gelincede aynı kalacak.

Yine yaşını hiç göstermeyen ikinci isim olan Sinan Özen’de aynı şekilde. Adam 1 Mart 1964’te doğmuş. O da 55 yaşında. Geçenlerde yeni klibini seyrettim valla askerden yeni gelmiş genç bir delikanlı gibi duruyo klipte. Yine magazin basını,aynı Soner Arıca’yı görmediği gibi onu da görmezden geldi. Üstelik Özen,Hakan Pekerden sadece 3 yaş küçük. Buna rağmen hakkını teslim etmediler Özen’e.

 

Bu arada şimdi dikkat ettim. Peker ve Arıca 5 Şubat. Sinan Özen 1 Mart doğumlu. Üçüde kış ayı doğumlu anlayacağınız. Buradan “acaba kış doğumlular daha genç mi gösteriyor acaba” diye bir tümevarım’a gitmek istiyordum. Fakat gelin görün ki Hakan Peker’in abisi bu tezi çökertti. Zafer Peker Ekim doğumluymuş çünkü. Bu arada konu Zafer Peker’e gelmişken, Zafer’in kardeşi Hakan’dan 1 yaş büyük olduğununda altını çizeyim. Ve bence Hakandan daha genç duruyo.

Son olarak bir tespitte daha bulunayım. Bilirsiniz karadenizliler fiziksel olarak genelde zayıf olurlar. İşte Arıca ve Özen’de karadenizli. Özen Rize’li. Arıca’da Ordu Fatsalı. Bu fit hallerini de buna bağlıyorum doğal olarak.

Hakan Peker ise Balkan göçmeniymiş bilgi doğruysa. O bölgede yaşayanların da fit olduğunu bilirsiniz sanırım. Tabi Peker son dönem biraz kilo aldı. Fakat yukarıda da dediğim gibi 58 yaşında bir adam için çok normal.

Sonuç olarak, bence magazin medyası, Arıca ve Özen isimlerini Hakan Peker ismiyle aynı değerde tutmalı artık. Ayıp olmasın adamlara..