Della Miles müslüman oldu kurtuldu. Ya sen?

0
1869

Dün sabah ajanslara düştü haber. Della Miles, Türkiye’de müslüman olmuş.Valla bu yaşıma kadar hiç duymamıştım adını. Meğer ünlü bir vokalmiş. Vakti zamanında Michael Jackson ve Whitney Houston’a vokallik yapmış.

Sonrasında Türkiye’ye de gelmiş konserleri için. Sonra ani bir kararla bizim Dalyan’a yerleşmiş. 700 metrekare bir arsa almış ve burada yaşamaya başlamış. 2018 yılı içinde İslam dini ile ilgili araştırma yapmaya başlamış. Ve en sonunda da müslüman olmaya karar vermiş. E o zaman aramıza hoşgelmiş..

Dikkat ediyorum, her sene böyle bir iki dünyaca tanınan oyuncu ya da şarkıcı müslüman oluyor ve haberlere konu oluyor. Biz pek şaşırmıyoruz da Avrupa gerçekten şok yaşıyor bu konuda.. Büyük bir ün’e paraya ve rahata sahip bir insan neden gider müslüman olur diye..

Peki müslüman olunca ne oluyor? Elbette doğru yolu buluyorlar. Hidayete eriyorlar. Hatta bir aksilik olmazsa doğrudan cennete girecekler diye bir iddia da var.

Peki bize ne faydası var?

Hiç.

Belki, belli fanlarını ya da hayranlarının müslüman olmasına vesile olacak o kadar..

Peki biz?

Doğuştan müslüman olma şansına sahip olup, müslüman gibi yaşamayan bizler neye sevinip huzur bulacağız?

Bence bizler kadar riskli durumda olan başka millet yok. İslamın en rahat yaşandığı bir toplum içinde islamın hakkını verememek, başlı başına bir vebal bence. Ben kendi adıma ne zaman sonradan müslüman olmuş birinin haberini görsem otomatik olarak bunu düşünüyorum. Üstelik bu insanlar islamı seçince hayatlarına ciddi anlamda çeki düzen verip, daha ölçülü ve daha insani bir yaşam sürüyorlar..

Bizse anadan babadan olma müslümanlığımızla övünüyor, nasılsa cennete gideceğiz diye yan gelip yatıyoruz.

Bence bu konuda biraz daha dikkatli olmak lazım. Çünkü bizi yaratan müslüman doğan müslüman ölür gibi bir kaide koymamış dünyada.

Önemli olan bu dine mensup olarak vefat etmekse, herkesin de sonunu iyi düşünmesi lazım. Dünyada yaşanılan hayatın genel toplamı, insanın müslüman ölüp ölmeyeceğinin bir göstergesi çünkü..

Mevzuyu Della’nın İslamiyeti seçmesinin ardından verdiği bir demeçle bağlayayım bari.. Della şöyle demiş : ‘Dünyanın bir çok yerinde İslamafobi bir hastalık gibi yayılıyor. Bunun en vahşi örneğini Yeni Zellanda’da gördük. Kanımız dondu… İçimiz parçalandı… Çağın vebası sevgisizlik, ve hoşgörü eksikliği. Bunun tam tersi İslamsa sevgi ve hoşgörü dini. Bir kedi incinmesin, uyanmasın diye kıyafetini kesen Hz. Muhammed’in inancını benimsemek beni çok mutlu ediyor. Verdiğim karardan dolayı son derece huzurluyum. Allah beni hayatımın en güzel günlerinde İslam’la ödüllendirdi..”